Ájurvéda.cz Eshop +420 777 543 478 (Po-Pá 8:00 až 16:00)

Dobré Ghí – přepuštěné máslo s chilli a citronem, 220 ml

138 Kč vč. DPH

Tepelně upravené máslo s čili a citronem. Nežlukne, neobsahuje sůl ani laktózu, pozitivně působí na zažívání.

Katalogové číslo: 1626. Kategorie: .

České ghí dodává jídlu lahodnou chuť. Nemusí se uchovávat v lednici, stačí mu temno a teplota v rozmezí 5 – 20 °C. Je přirozeně bezlepkové a neobsahuje laktózu. Při smažení se nepřepaluje, jelikož má vysoký bod zápalnosti.

Použití:

Uplatní se zejména v teplé kuchyni (vaření, pečení, dušení, smažení), ve studené kuchyni, na mazání nebo stačí každý den sníst lžičku.

Ghí v ájurvédě platí za elixír života, který zvyšuje kvalitu jídla a který na sebe v těle váže jedy rozpustné v tucích. Ty potom odvádí z těla ven.

Ghí obsahuje kyselinu máselnou a také vitamíny A, E, niacin a minerály – sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo.

Ghí neobsahuje sůl ani laktózu, a tak je přínosné pro ty, kteří nemohou jíst mléčné výrobky. Má přibližně 14 gramů tuku na polévkovou lžíci. Ghí pozitivně působí na zažívání, což pomáhá zlepšit přijímání potravy.

Skladování: I když se ghí z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Je-li máslo skladováno při pokojové teplotě, žlukne. Ghí nikoli. Rozklad másla je způsoben obsahem vlhkosti v másle. Pokud je tedy ghí zbaveno vlhkosti, vyhne se takovému problému a udrží si svji originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je proměna másla v ghí tedy i praktickým způsobem, jak uchovat máslo.

Složení: min. 99,3 % tepelně upravené máslo, přírodní aroma chilli a citronu.

Objem: 220 ml

Země původu: Česká republika

Výrobce

Zuzana Popiková – České Ghí

Recenze


Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo napíše recenzi “Dobré Ghí – přepuštěné máslo s chilli a citronem, 220 ml”


Nenechte si ujít ájurvédské tipy pro vaše zdraví.
Ájurvéda.cz Newsletter

Přihlašte se k odběru newsletteru Ájurvéda.cz, ve kterém přinášíme nejzajímavější tipy pro vaše zdraví.

Jméno a příjmení
Váš e-mail
x